Restoran panganan cepet saji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Restoran cepat saji ing plabuhan Malinska, Kroasia
Toko iwak lan chip ing Inggris

Restoran panganan cepat saji, uga dikenal minangka restoran layanan cepet ( QSR ) ing industri, minangka jinis restoran tartamtu sing nyedhiyakake masakan cepet lan duwe layanan meja minimal. Panganan sing disajikake ing restoran fast food biasane minangka bagean saka " diet manis-daging ", ditawakake saka menu winates, dimasak kanthi luwih dhisik lan tetep panas, rampung lan dikemas kanggo dipesan, lan biasane kasedhiya kanggo dibawa, sanajan papan bisa uga diwenehake Restoran panganan cepat saji biasane dadi bagean saka jaringan restoran utawa operasi waralaba sing nyedhiyakake bahan standar lan / utawa panganan lan persediaan sing disiapake sebagian kanggo saben restoran liwat saluran pasokan sing dikontrol. Tembung "fast food" diakoni ing kamus dening Merriam – Webster ing taun 1951. [1]

Bisa dibantah, restoran panganan cepat saji pisanan diwiwiti ing Amerika Serikat kanthi Kastil Putih ing taun 1921. Saiki, rantai panganan cepet sing didegake Amerika kayata McDonald's (tanggal 1940) lan KFC (tanggal 1952) [2] [3] [4] [5] perusahaan multinasional kanthi outlet ing saindenging jagad.


Variasi ing konsep restoran panganan cepat saji kalebu restoran santai lan truk katering . Restoran santai cepet duwe rasio sit-in sing luwih dhuwur, nawakake hibrida ing antarane layanan counter khas ing restoran cepat saji lan restoran layanan meja tradisional. Truk katering (uga diarani truk panganan) asring parkir ing njaba ruangan lan disenengi para pekerja pabrik.[butuh sitiran]

Hamburger Big Mac miwiti debut ing taun 1967
Sandwich Burger King Whopper debut ing taun 1957
Kentang goreng saka menu rahasia In-N-Out Burger
Rong bagéyan Chicken Joy saka Jollibee, produk inti ranté, bebarengan karo sajian sega.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Jack In The Box Inc". Diarsip saka sing asli ing 23 July 2018. Dibukak ing 2 March 2017.
  2. "Franchising". KFC.com. Dibukak ing 13 March 2017.
  3. "Our Story". KFC.co.uk. KFC UK. Diarsip saka sing asli ing 15 February 2015. Dibukak ing 13 March 2017.
  4. "KFC Thailand". fcthailand.com. Diarsip saka sing asli ing 14 March 2017. Dibukak ing 13 March 2017.
  5. "KFC founder Colonel Sanders didn't achieve his remarkable rise to success until his 60s". Business Insider. Dibukak ing 13 March 2017.