Republik Sentilan Sentilun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Republik Sentilan Sentilun (sadurungé taun 2016 jenenge Sentilan Sentilun) ya iku salah sijiné program komedi satir kang digiyarakaké ing stasiun Metro TV kanthi wektu siar telung puluh menit nganti sejam,[1] kang nyritakaké kauripan Ndoro Sentilan karo baturé, Jongos Sentilun. Lakon kang dimainké déning aktor sénior Slamet Rahardjo lan Butet Kertaradjasa, iki saben episode tansah ngundang bintang tamu, minangka narasumber utawa pelawak kanggo mbumbon-mbumboni wicara.

Riwayat[besut | besut sumber]

Republik Sentilan Sentilun Metro TV awujud adhaptasi lakon pakaryané Agus Noor jejudhul Matinya Sang Kritikus kang wiwitané dipentasaké nganggo cara monolog déning Butet. Kanggo mainké lakon kuwi, Butet maragakaké rong tokoh dadi siji ya iku Sentilan lan Sentilun. Penganggon sing dienggo ya mung lumrahé babu. Dhèwèké nganggo klambi seragam safari Pegawai Negeri Sipil (PNS) wernané abu-abu lan clana cungkrang, nganggo sepatu, kaos kaki abang nyolok, pècis ireng sing dipasang rada miring, dikompliti serbèt sing disampirkaké ana ing pundhak. Nanging, ana ing giyaran televisi, Metro TV ngusung pamentasan kuwi awujud sandhiwara, saingga Sentilan lan Sentilun paragané wong loro, Slamet Rahardja minangka dadi Sentilan, Butet dadi Sentilun.[2][3][4][5][6].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]