Red Sparrow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Red Sparrow
Gambar:Red Sparrow.png
Poster film
DisutradaraniFrancis Lawrence
Diprodhuseri
  • Peter Chernin
  • Steven Zaillian
  • Jenno Topping
  • David Ready
DiskénariyoniJustin Haythe
AdhedhasarRed Sparrow
déning Jason Matthews
Dibintangi
DimusikiJames Newton Howard
SinématografiJo Willems
Dibesut déningAlan Edward Bell
Perusahaan
prodhuksi
TSG Entertainment
Chernin Entertainment
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Fèbruari 28, 2018 (2018-02-28) (Indonesia)
  • Maret 2, 2018 (2018-03-02) (Amerika Serikat)
Suwéné
140 Menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$69 Juta[2]
Kalarisan$131.4 Juta[2]

Red Sparrow nggih punika filem sisik-melik saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2018. Filem punika kaarahaken déning Francis Lawrence adhedhasar saking skénario anggitanipun Justin Haythe, kapundhut saking novel taun 2013 kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Jason Matthews. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani film punika antawisipun Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts , Charlotte Rampling , Mary-Louise Parker lan Jeremy Irons. Filem punika nyariyosaken setunggalipun perwira intelijen saking Rusia ingkang dipunkintun saperlu sesambetan kaliyan CIA supados saget nemokaken idèntitas mole.

Red Sparrow kagiyaraken wonten Indonesia ing surya 28 Februari 2018 lan kababar kagem sagung pamirsa ing Amérikah Sarékat surya 2 Maret 2018.[3] Filem niki sampun ngempalaken arta dumugi $131 yuta saking sadonya, lan nampèni maneka warna pangalembana saking para juru kritik, ingkang nggambaraken minangka "gaya langkung saking substansi". Wonten ugi kritikus ingkang ngendika bilih sadawan filem kathah rudapeksa lan seks. Sawetawis, sanesipun sami ngalembana dhumateng Jennifer Lawrence.[4][5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "RED SPARROW (2018)". British Board of Film Classification. Dijupuk February 15, 2018. 
  2. a b "Red Sparrow (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk March 17, 2018. 
  3. Lang, Brent (April 22, 2017). "Steven Spielberg Pentagon Papers Drama Gets 2017 Oscar Season Release". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk April 22, 2017. 
  4. Waters, Michael (February 16, 2018). "'Red Sparrow': What the Critics Are Saying". The Hollywood Reporter. Dijupuk March 10, 2018. 
  5. "‘Red Sparrow’ Review Roundup: What the Critics Are Saying". Variety. February 16, 2018. Dijupuk February 26, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]