Ratna Indraswari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ratna Indraswari Ibrahim
Ratna Indraswari.jpg
Pakarya Sastrawan, Novelis, Cerpenis, Penyair
Bangsa Indonésia
Situs jaringan
http://www.rumahratna.com/

Ratna Indraswari Ibrahim utawi ingkang asring dipunsebat Ratna Indraswari inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Malang tanggal 24 April 1949 lan séda ing tanggal 28 Maret 2011.[1] Piyambakipun kalebet sastrawan ingkang produktip ngasilaken karya- karyanipun, sanajan fisikipun sampun badhé boten saged dipun-ginakaken malih, amargi piyambakipun dados difabel. Raos tresnanipun ing dunya sastra kabukti saking karya ingkang dipunasilaken déning piyambakipun ingkang wujud carkak saha novèl ingkang cacahipun 400 karya, ingkang sedayanipun dipunasilaken wiwit piyambakipun taksih mudha ngantos pungkasaning gesang.

Asiling Karya[besut | besut sumber]

  • Antologi Kado Istimewa (1992)
  • Pelajaran Mengarang (1993)
  • Lampor (1994)
  • Aminah di Suatu Hari, Menjelang Pati (1994)
  • Laki-laki yang Kawin dengan Peri (1995)
  • Anjing-Anjing Menyerbu Kuburan (1997)
  • Namanya Massa (2000)
  • Lakon Di Kota Senja (2002)
  • Waktu Nayla (2003)
  • Sumi dan Gambarnya (2003)
  • Bukan Pinang di Belah Dua (2003)[2]
  • Lemah Tanjung (2003)
  • Pecinan di Kota Malang (2007)
  • Lipstik di Tas Doni (2007)

Prestasi lan Riwayat Organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua Yayasan Bhakti Nurani Malang (1977)
  • Juara I Penciptaan Puisi ingkang dp=ipunadani déning "Bali Post" (1980)
  • Ndhèrèk Seminar Disabled People International di Sydney Australia (1994)
  • 3 taun kanthi turut-turutab mlebet ing antologi Cerpen Pilihan Harian KOMPAS (1993- 1996)
  • Melebt wonten ing Antologi Cerpen Pilihan Harian Sore Surabaya Post (1993)
  • Pikantuk predikat "Wanita Berprestasi" saking Pamaréntah RI (1994)
  • Dados Profil ing harian KOMPAS (1994)
  • Ndherek Konggrès "International Women" ing Beijing Cina (1995)
  • Nyithak saha medalaken Antologi Cerpen ingkang irah-irahanipun "Menjelang Pagi" (1995)
  • Mlebet ing Antologi Cerpen ingkang dipunwedalaken déning Yayasan Lontar Jakarta (1996)
  • Mlebet ing Antologi Cerpen Perempuan ASEAN (1996)
  • Dados Juara III Cerpen & Cerbung Majalah FEMINA (1996-1997)
  • Ndherek "Leadership Training" MIUSA ing Eugene Oregon AS (1997)
  • Ndherek Konferensi Wanita se Dunia ing Washington DC AS 1997
  • Direktur I Lembaga Swadaya Masarakat Entropic Malang 1998
  • Litbang Yayasan Kebudayaan Pajoeng Malang 1998
  • Penghargaan Pamaréntah kanggé wanita Berprestasi saking Menneg UPW, nanging DIpunTOLAK (1999)
  • Antologi Kumpulan Cerpen DUA TENGKORAK saking Harian KOMPAS
  • Ndherek Seminar "Peace Women" ing Jakarta (Seminar kandidat perolehan bebungah Nobel Bedhamèn 2005) ing taun 2008
  • Mucal ing sapérangan Sekolah ing pinggiran Kota Malang (2009)
  • pikantuk penghargaan saking PEKKA (2010)
  • Pikantuk penghargaan dados Wanitaa Inspirasi ingkang dipunparingaken déning PEKKA lan Mantri Urusan Perempuan ibu Linda Gumelar

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Biodata Ratna Indraswari (dipunundhuh tanggal 25 Januari 2013)
  2. [2] Sastrawan Ratna Indraswari meninggal (dipunundhuh tanggal 25 Januari 2013)