Rasé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Rasé (cara Indonésia: musang) inggih punika nami umum kanggé bangsa mamalia karnivora saking suku Viveridae. Sato punika kathah-kathahipun sato nokturnal ingkang prigel ing manjat. Ingkang kondhang saking sato abangsa punika inggih punika luwak (Paradoxurus hermaphroditus). Rasé punika wiyahipun gesang wonten ing celak pamukiman, kalebet ing tlatah kitha, ugi asring kapanggih mangsa ayam ingahan nalika dalu. Wiyahipun, rasé ngreksa salira saking mengsahipun sarana éthok-éthok pejah murih mengsahipun kapusan.