Raphaël Guerreiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raphaël Guerreiro
Russia-Portugal CC2017 (9) (cropped).jpg
Guerreiro ing timnas Portugal taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raphaël Adelino José Guerreiro
Tanggal lair (1993-12-22) 22 Dhésèmber 1993 (umur 25)
Papan lair Le Blanc-Mesnil, Prancis
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Left back / Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 13
Karir nom
1999–2005 Blanc-Mesnil
2005–2008 Clairefontaine
2008–2012 Caen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2012 Caen B 55 (4)
2012–2013 Caen 38 (1)
2013–2016 Lorient 102 (10)
2016– Borussia Dortmund 31 (7)
Tim nasional
2013–2015 Portugal U21 13 (0)
2014– Portugal 20 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:22, 23 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21 June 2017

Raphaël Adelino José Guerreiro, ComM (pangucapan ing basa Portugis: [ɡɨʁɐjɾu]; miyos 22 Dhésémber 1993) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Portugal ingkang main bal ing klub Jerman Borussia Dortmund utaminipun dados bék ugi dados gelandang kiwa.[1] Miyos ing Prancis, piyambakipun miwiti karir ing klub Caen, napakasmani kontrak ing taun 2013 ing klub Lorient lan nindakaken tetandhingan debut ing klub menika ing Ligue 1 Prancis. Wekdal Juni 2016, piyambakipun nggabung kaliyan klub Borussia Dortmund.[2] Guerreiro makili Portugal ing tim U-21 lan tim senior, tandhing kapisanan ing taun 2014. Piyambakipun dados salah satunggaling angguta skuad ing Euro 2016, lan menang ing turnamèn kasebat.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Raphaël Guerreiro

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Raphaël Guerreiro(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  2. a b RESMI: Borussia Dortmund Angkut Raphael Guerreiro(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)