Rami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ramie
Boehmeria nivea 1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Urticales
Famili: Urticaceae
Génus: Boehmeria
Spésies: B. nivea
Jeneng binomial
Boehmeria nivea
(L.) Gaudich.

Rami (Boehmeria Nivea) iku sawijining tetuwuhan sing serat kulité kena dianggo tali.

Tanduran rami

Morfologi[besut | besut sumber]

Wonten ing Indonesia, tanduran rami utawi Haramay Boehmeria nivea L.Gaud sampun misuwur wiwit Perang Donya II, nanging punjer asal tanduran mau dèrèng dipuntingali pinten-pinten literature nyebutaken tanduran rami punika asalipun saking kawasan Asia tropis. Wonten ngèlmu tandur-tanduran (botani), tanduran rami kagolong family Urticaceae pusat penelitean lan pengembangan tanduran Industri ngidentifikasiaken tanduran rami dados tanduran serat gagang. Jinis serat gagang ingkang gadhah prospek kang saé kanggé dikembangake kanthi komersial inggih punika rami B.nivea L.Gaud, Kenaf Hibiscus Cannabinus L. lan Yute Corchonus capsularis Vent. Tanduran Kenaf lan Yute dipunkenal dados penghasil Serat Karung. Tanduran rami utawiharamay ngasilaken serat saking kayu utawi gagang, gagange tumbuh saking rhizoma kang wujud ramping, saghed tumbuh ngantos luwih ngantos saka 250 cm. serat rami kaloka kuat saéngga cocog manawi dipuginakaken dados bahan baku tekstil utawi peggantos serat kapas.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Rukmana,rahmat."Rami".ISBN.Kanisius.Yogyakarta.(2003:11)

{{kategori:Tanduran]]