Rami

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ramie
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Urticales
Kulawarga: Urticaceae
Marga: Boehmeria
Jinis: B. nivea
Jeneng binomial
Boehmeria nivea
(L.) Gaudich.

Rami (Boehmeria Nivea) iku sawijining tetuwuhan sing serat kulité kena dianggo tali.

Tanduran rami

Morfologi[besut | besut sumber]

Wonten ing Indonesia, tanduran rami utawi Haramay Boehmeria nivea L.Gaud sampun misuwur wiwit Perang Donya II, nanging punjer asal tanduran kasebut dereng dipuntingali pinten-pinten literature nyebutaken tanduran rami punika asalipun saking kawasan Asia tropis. Wonten ilmu tandur-tanduran (botani), tanduran rami kagolong family Urticaceae pusat penelitean lan pengembangan tanduran Industri ngidentifikasiaken tanduran rami dados tanduran serat gagang. Jinis serat gagang ingkang gadahi prospek kang sae kangge dikembangake secara komersial inggih punika rami B.nivea L.Gaud, Kenaf Hibiscus Cannabinus L. lan Yute Corchonus capsularis Vent. Tanduran Kenaf lan Yute dipun kenal dados penghasil Serat Karung. Tanduran rami utawiharamay ngasilaken serat saking kayu utawi gagang, gagange tumbuh saking rhizoma kang bentuk ramping, saghed tumbuh ngantos luwih ngantos saka 250 cm. serat rami terkenal kuat sahingga cocok menawi dipuginakaken dados bahan baku tekstil utawi peggantos serat kapas.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Rukmana,rahmat."Rami".ISBN.Kanisius.Yogyakarta.(2003:11)

{{kategori:Tanduran]]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rami&oldid=1000450"