Rami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ramie
Boehmeria nivea 1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Urticales
Famili: Urticaceae
Génus: Boehmeria
Spésies: B. nivea
Jeneng binomial
Boehmeria nivea
(L.) Gaudich.

Rami (Boehmeria Nivea) iku siji tetuwuhan sing serat kulité kena dianggo tali.

Tuwuhan rami

Morfologi[besut | besut sumber]

Wonten ing Indonesia, tuwuhan rami utawi Haramay Boehmeria nivea L.Gaud sampun misuwur wiwit Perang Donya II, nanging punjer asal tuwuhan mau dèrèng dipuntingali pinten-pinten literature nyebutaken tuwuhan rami punika asalipun saking kawasan Asia tropis. Wonten ngèlmu tandur-tuwuhan (botani), tuwuhan rami kagolong family Urticaceae pusat penelitean lan pengembangan tuwuhan Industri ngidentifikasiaken tuwuhan rami dados tuwuhan serat gagang. Jinis serat gagang ingkang gadhah prospek kang saé kanggé dikembangake kanthi komersial inggih punika rami B.nivea L.Gaud, Kenaf Hibiscus Cannabinus L. lan Yute Corchonus capsularis Vent. Tuwuhan Kenaf lan Yute dipunkenal dados penghasil Serat Karung. Tuwuhan rami utawiharamay ngasilaken serat saking kayu utawi gagang, gagange tumbuh saking rhizoma kang wujud ramping, saghed tumbuh ngantos luwih ngantos saka 250 cm. serat rami kaloka kuat saéngga cocog manawi dipuginakaken dados bahan baku tekstil utawi peggantos serat kapas.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Rukmana,rahmat."Rami".ISBN.Kanisius.Yogyakarta.(2003:11)

{{kategori:Tuwuhan]]