Rakun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kirik rakun
Sapasang kirik rakun
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Karnivora
kulawarga: Canidae
Genus: Nyctereutes
Temminck, 1839
Species: N. procyonoides
Jeneng binomial
Nyctereutes procyonoides
(Gray, 1834)

Kirik rakun (Nyctereutes procyonoides, basa Inggris: Raccoon dog) yaiku kéwan mamalia saka famili Canidae lan siji-sijiné spesies saka genus Nyctereutes. Kéwan iki uga kasebut kirik rakun karana memper rakun (Procyon lotor) uga asal usulé tembung saka procyonoides yaiku procyon (rakun).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rakun&oldid=870294"