Rakun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kirik rakun
Tanuki01 960.jpg
Sapasang kirik rakun
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Karnivora
Famili: Canidae
Génus: Nyctereutes
Temminck, 1839
Spésies: N. procyonoides
Jeneng binomial
Nyctereutes procyonoides
(Gray, 1834)

Kirik rakun (Nyctereutes procyonoides, basa Inggris: Raccoon dog) ya iku kéwan mamalia saka famili Canidae lan siji-sijiné spésies saka génus Nyctereutes. Kéwan iki uga kasebut kirik rakun amarga memper rakun (Procyon lotor) uga asal usulé tembung saka procyonoides ya iku procyon (rakun).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]