Rakun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kirik rakun
Sapasang kirik rakun
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Karnivora
Kulawarga: Canidae
Marga: Nyctereutes
Temminck, 1839
Jinis: N. procyonoides
Jeneng binomial
Nyctereutes procyonoides
(Gray, 1834)

Kirik rakun (Nyctereutes procyonoides, basa Inggris: Raccoon dog) ya iku kéwan mamalia saka famili Canidae lan siji-sijiné spesies saka genus Nyctereutes. Kéwan iki uga kasebut kirik rakun karana memper rakun (Procyon lotor) uga asal usulé tembung saka procyonoides ya iku procyon (rakun).

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rakun&oldid=1052816"