Raita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Raita
Raita with cucumber and mint.jpg
A cucumber and mint raita
Jeneng liyanéरायता, রায়তা
Pachadi
AjanganCondiment
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent with regional variations
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Pakistan, Nepal
Hawa ajanganCold
Woworan pokokDahi (yogurt), buttermilk, cucumber, mint
VariasiDahi chutney, Pachadi
Ènergi panganan
(per ajangan)
46 kcal (193 kJ)
Buku masakan: Raita  Médhia: Raita

Riti raita minangka bumbu ing masakan Asia Kidul sing digawe saka dahi (yoghurt, asring diarani curd) bebarengan karo jangan mentah utawa mateng, woh-wohan sing luwih arang, utawa ing bab boondi raita, kanthi adonan tetes goreng sing digawe saka glepung, umume diarani glepung gram).

Prakiraan paling cedhak ing masakan kulon yaiku sajian utawa celup, utawa salad sing dimasak. Iki asring diarani bumbu, nanging ora kaya bumbu tradisional ing sisih kulon kayata uyah, mrica, mustar lan horseradish sing nggawe rempah-rempah luwih pedhes, sajian dahi utawa raita duwe efek adhem kanggo dibedakake karo kari pedhes lan kebab sing dadi mangan utama saka sawetara masakan Asia. Ing masakan India, sawetara jinis roti lapis bisa dipangan bebarengan karo raita, chutneys lan pickle.

Yoghurt bisa uga dibumboni ketumbar, wiji jinten panggang; mint, lombok rawit, chaat masala lan jamu lan rempah-rempah liyane.