Pachadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pachadi
Indianfoodleaf.jpg
A Sadhya meal served for Onam: Pachadi is the white serving, first from lower left
JinisFresh pickle
Tlatah utawa prajaSouth India
Woworan pokokFresh vegetables
  Médhia: Pachadi

Pachadi ( Telugu , Kannada Tamil , Malayalam ) nuduhake acar segar tradisional India Selatan sing disedhiyakake sajian sajian. Diterjemahake kanthi wiyar, nuduhake panganan sing wis ditumbuk. Ing Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Kerala lan Tamil Nadu, pachadi minangka kari lauk sing padha karo raita India Utara, lan digawe nganggo sayuran, yoghurt, klapa, jahe lan godhong kari lan dibumboni mustar. Pachadi umume minangka klapa sing panas utawa entheng, lombok ijo, lombok abang lan sajian adhedhasar yogurt sing digawe sayuran utawa woh-wohan mangsan. [1] Iki digawe saka sayuran seger lan disajikake kanggo ngiringi nasi lan kanggo cemilan kaya idli, dosa, lan pesarattu. Akeh jinis sayuran sing kalebu. Kadhangkala kulit sayur digunakake, kayata kulit labu, sing diarani beerapottu pachadi [2] ing basa Telugu.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Onam special: Here's what a traditional Onam sadhya consists of". 2016-09-13. Dibukak ing 2016-09-13.
  2. "Beera Pottu Kura". Ptitchef- Women's era. Dibukak ing 17 May 2012.