Réno Fénady

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alfonsus Rénato Fénady utawa Réno Fénady (lair ing Yogyakarta, Indonesia, 9 Desember 1987) ya iku komikus lan panyiar radio saka Indonesia[1]. Réno iku panyarta Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV mangsa katelu taun 2013

Karier[besut | besut sumber]

Réno iku wong Jawa asli kang misuwur nalika dadi komika saka asal Bandung.Dhèwèké alumni saka Universitas Katolik Parahyangan, Bandung. Dhèwèké uga dadi panyiar radio kaya kakangé, Aldo Fenady kang dadi panyiar radio ing Yogyakarta. Ana ing radio, Réno ngisi ana ing bab program komedi. Marga iku, dhèwèké mèlu komunitas Stand Up Indo Bandung. Saka iku, dhèwèké mèlu audhisi  Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV ing Bandung taun 2013 lan lolos. Ana ing audhisi iku, dhèwèké bisa tekan babak 8 besar.

Ana ing bab filem, dhèwèké ngisi ing filem garapané Raditya Dika kaya ta Manusia Setengah Salmon lan Malam Minggu Miko The Movie[2]. saiki, Reno mèlu Farhan Management dhuwéké Farhan sarta mèlu ing grup Improvindo ya iku grup komedi improvisasi kapisan ing Indonesia bareng kanca kan senior saka komunitas Stand Up Indo Bandung kaya ta McDanny, Mo Sidik, Isman HS lan Randhika Djamil[3].

Acara TV[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Manusia Setengah Salmon (2013)
  • Malam Minggu Miko The Movie (2014)

Réferénsi[besut | besut sumber]