Quetzalcoatlus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Quetzalcoatlus
Kalamangsa: 68–66 Ma
Gfp-quetzalcaotlus.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Pterosauria
Famili: Azhdarchidae
Génus: Quetzalcoatlus
Lawson, 1975
Spésies: Q. northropi
Lawson, 1975

Quetzalcoatlus / kɛtsəlkoʊˈætləs / minangka pterosaurus sing dingerteni wiwit jaman Pungkasan jaman Amerika Lor (tahap Maastrichtian), minangka salah sawijining kewan mabur sing paling misuwur ing kabeh jaman. Quetzalcoatlus minangka anggota kulawarga Azhdarchidae, kulawarga pterosaurus tanpa gigi maju kanthi gulu sing kaku lan kaku. Jeneng kasebut asale saka dewa ula wulu Aztek, Quetzalcoatl, ing Nahuatl. Jinis lan siji spesies kasebut yaiku Q. northropi.