Qu Yuan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Qu Yuan (屈原) ya iku penyair lan pejabat pamaréntahan saka Nagara Chu ing Periode Nagara Perang.[1][2] Dilahirkan ing taun 340 SM, Qu Yuan lair saka salah sawijining kulawarga kang berpengaruh ing nagara Chu.[2] Dheweke ya iku penaséhat Kaisar Huai kang dadi panguwasa saka 328 SM nganti 299 SM.[2]

Qu Yuan duwéni karier pulitik kang apik nganti kabeh mentri Kaisar Huai nudhuh dheweke, saengga dheweke digethingi ing arena pulitik Nagara Chu.[1] Nalika Qu Yuan ora ana, nagara Chu bisa dikalahake déning Nagara Qin.[1] Amarga ngerti yen nagara Chu kalah, Qu Yuan mlumpat ing Kali Miluo ing propinsi Hunan.[1] Festival Perahu Naga ya iku festival kanggo mengeti tinggal donyane.[1] Dene tradisi mangan Bakcang(Hanzi: 肉粽, hanyu pinyin: rouzong) ya iku tradisi kang kawiwitan saka rakyat kang simpati tumrap kepatèné Qu Yuan.[1] Para rakyat mau mbuwang sega ing kali kanggo nyegah makluk ing banyu mau mangan mayite Qu Yuan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Qu Yuan - A Patriotic Poet of Warring States Period, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 25 Mei 2010.
  2. ^ a b c Qu Yuan, Tionghoa. Diundhuh tanggal 17 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qu_Yuan&oldid=1053110"