Pulo Mandalika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mandalika
Géografi
PernahAsia Tenggara
KoordhinatKoordhinat: Unknown argument format
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
KapuloanSunda besar
Administrasi
Indonesia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènJepara
Dhémografi
Cacah jiwa30 jiwa
Golongan ètnikJawa

Mandalika, iku siji pulo cilik kang dumunung ing segara Jawa, ing sisih lor pasisir Jawa Tengah. Secara administratif, pulo iki kelebu tlatah Kabupatèn Jepara provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Dumunungé kang kurang luwih mung 500 mèter saka pinggir kisik, pulo iki katon sinawang cetha saka désa Ujungwatu. Ugo katon saka Benteng Portugis, siji panggonan rekreasi ing Jepara.

Pulo Mandalika iki, Pancen adep-adepan karo panggonan rekreasi Benteng Portugis sing ana persis ing pinggir segara ing désa Ujungwatu kacamatan Keling Kabupatèn Jepara.

Pulo iki kang manggoni ora akih wong. Kejaba para petugas jaga mercusuar kang ana ing pulo iki. Mercusuar iki gawé tandha marang kapal-kapal gedhé kang liwat ing kiwa tengené pulo. Sawijining kapal kang kerep liwat ya iku Kapal Kartini kang ngelayani rute Jepara - Karimunjawa.

Musibah KM Senopati Nusantara[besut | besut sumber]

Pulo iki sempet kuncara amargha kedadian Musibah KM Senopati Nusantara kang kérem ana kiwa tengené pulo iki[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]