Pulo Buru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Buru tpc 1967.jpg

Pulo Buru iku salah siji pulo gedhé ing Kapuloan Maluku. Jembaré 8.473,2 km², lan dawané garis pasisir 427,2 km, Pulo Buru ana ing urutan katelu sawisé Pulo Halmahera ing Maluku Lor lan Pulo Seram ing Maluku Tengah. Sacara umum Pulo Buru arupa pabukitan lan pegunungan. Puncak palin dhuwur nganti 2.736 m dhuwuré.

Pulo iki misuwur minangka Pulo pengasingan tumrap para tahanan pulitik ing jaman pamaréntahan Soeharto.

Demografi[besut | besut sumber]

Miturut data BPS ing taun 1997, cacahing padunung Pulo Buru ana 105.222 jiwa. Wektu iku Buru dumadi saka telung kacamatan, ya iku Buru Lor-kulon kanthi kutha krajan kacamatan ing Air Buaya, Buru Lor-wétan kanthi kutha krajan kacamatan ing Namlea lan Buru Kidul kanthi kutha krajan kacamatan ing Leksula. Katelu kacamatan mau dumunung ana ing wewengkon Kabupatèn Maluku Tengah sing kutha krajané ing Masohi, Seram. Komposisi padunung miturut agama taun 1997: 48% Islam, 41% Kristen lan 11% liya-liya.

Ana sawetara klompok etnis sing manggon ing Buru: etnis asli, ya iku Buru (ing tlatah pesisir lan ing pedalaman); lan etnis saka jaba, ya iku Ambon, Maluku Tenggara (utamané Kei), Ambalau, Kep. Sula (utamané Sanana), Buton, Bugis, Jawa (utamané ing laladan pemukiman transmigrasi). Ora diweruhi data ngenani komposisi padunung miturut etnis.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Buru&oldid=1015510"