Public Enemies (film 2009)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Public Enemies
PEPOSTERsm.jpg
Poster rilis bioskop
Juru arah Michael Mann
Juru gawé Michael Mann
Kevin Misher
Juru tulis Skénario:
Ronan Bennett
Ann Biderman
Michael Mann
Buku:
Bryan Burrough
Juru paraga Johnny Depp
Christian Bale
Marion Cotillard
Billy Crudup
Stephen Dorff
Lili Taylor
Channing Tatum
Emilie de Ravin
Juru musik Elliot Goldenthal
Sinématografi Dante Spinotti
Juru besut Paul Rubell
Jeffrey Ford
Kongsi
panggawé
Universal Pictures
Relativity Media
Forward Pass
Mischer Films
TriBeCa Productions
Appian Way
Juru dum Universal Pictures
Tanggal babar
1 Juli 2009
Suwé
139 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $100 yuta
Kalarisan $144.750.437[1]

Public Enemies iku sawijining film drama kadurjanan Amérika Sarékat sing dirilis ing taun 2009. Film iki disutradarani déning Michael Mann. Mann uga mèlu nulis. Sèttingé ana ing Amérika Sarékat nalika jaman Great Depression. Fokusé film iku adhedhasar kisah nyata agèn FBI Melvin Purvis sing ngoyak para durjana John Dillinger, Baby Face Nelson, lan Pretty Boy Floyd. Film iki sawijining adaptasi saka buku non-fiksiné Bryan Burrough sing nduwé irah-irahan Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933–34. Christian Bale sing meranaké agèn FBI Purvis, Johnny Depp meranaké Dillinger, Marion Cotillard meranaké pacaré Dillinger, Billie Frechette, Channing Tatum meranaké Floyd lan Giovanni Ribisi meranaké Alvin Karpis.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.the-numbers.com/movies/2009/PUBNM.php

Pranala jaba[besut | besut sumber]