Pterodactylus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pterodactylus
Teksiran kala: Late Jurassic
Pterodactylus antiquus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Reptilia
Ordo: Pterosauria
Suborder: Pterodactyloidea
Kulawarga: Pterodactylidae
Meyer, 1830
Marga: Pterodactylus
Cuvier, 1809

Pterodactylus (uniné /ˌtɛrəˈdæktɨləs/; saka basa Yunani Kuna πτεροδάκτυλος "swiwi driji") saka akhir jaman Jurassic, ya iku salah sijining genus pterosauria sing paling gedhé lan duwé epek-epek swiwi fosil sing paling maksimal.