Pterodactylus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pterodactylus
Kalamangsa: Late Jurassic
Pterodactylus kochi 1.JPG
Pterodactylus antiquus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Pterosauria
Subordho: Pterodactyloidea
Famili: Pterodactylidae
Meyer, 1830
Génus: Pterodactylus
Cuvier, 1809

Pterodactylus (uniné /ˌtɛrəˈdæktɨləs/; saka basa Yunani Kuna πτεροδάκτυλος "swiwi driji") saka akir jaman Jurassic, ya iku salah sijining génus pterosauria sing gedhé dhéwé lan duwé epek-epek swiwi fosil sing paling maksimal.