Prau panumpes Jepang Takanami (1942)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Takanami (高波? Ombak dhuwur) iku prau panumpes angka enem ing klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Takanami".

Takanami kapernahaké rikala 29 Mèi 1941 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 16 Maret 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Agustus 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Masami Ogura[1]. Prau iki kèrem rikala 30 Novèmber 1942 ing Perang Tassafaronga (9°14′S 159°49′E / 9.23°S 159.82°E / -9.23; 159.82).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "8月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-25. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Takanami (1942) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4. 
  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]