Prau panumpes Jepang Hayashimo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Hayashimo, taun 1944.

Prau Hayashimo (早霜? Embun beku wiwitan mangsa gugur) iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka pitulas ing klas Yūgumo.

Hayashimo kapernahaké rikala 20 Januari 1943 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 20 Oktober 1943. Prau iki kinepyakaké rikala 20 Fèbruari 1944 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yasuo Arai[1]. Prau iki kèrem rikala 26 Oktober 1944 cedhak Pulo Semirara (12°50′N 121°21′E / 12.833°N 121.350°E / 12.833; 121.350).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "2月(4)". www.jacar.archives.go.jp. Retrieved 2019-05-25.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Hayashimo ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Retrieved July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4.
  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]