Prau panumpes Jepang Fujinami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Fujinami, taun 1944.

Prau Fujinami (藤波? Ombak wungu) iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sewelas ing klas Yūgumo.

Fujinami kapernahaké rikala 25 Agustus 1942 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 20 April 1943. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Juli 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tatsuji Matsuzaki[1]. Prau iki kèrem rikala 27 Oktober 1944 cedhak Iloilo (12°0′N 122°30′E / 12.000°N 122.500°E / 12.000; 122.500).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "7月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-25. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Fujinami ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4. 
  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]