Menyang kontèn

Prau panumpes Jepang Kazagumo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Prau panumpes Jepang Kazagumo, taun 1942.

Prau Kazagumo (風雲? Méga sing disebul angin) iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas Yūgumo.

Kazagumo kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1940 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 26 Sèptèmber 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 28 Maret 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Masayoshi Yoshida[1]. Prau iki kèrem rikala 8 Juni 1943 déning USS Hake cedhak Lempongan Davao (06°03′N 125°57′E / 6.050°N 125.950°E / 6.050; 125.950).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "3月(4)". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing 2019-05-24.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Kazagumo ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4.
  • Chesneau, Roger, èd. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter; Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. {{cite book}}: Unknown parameter |lastauthoramp= ignored (pitulung)
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]