Prau panumpes Jepang Makinami (1941)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Makinami (巻波? Ombak nggulung) iku prau panumpes angka lima ing klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Makinami".

Makinami kapernahaké rikala 11 April 1941 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 17 Dhésèmber 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 18 Agustus 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Toyohara Hitomi[1]. Prau iki kèrem rikala 25 Novèmber 1943 ing Tanjung St. George (05°14′S 153°50′E / 5.233°S 153.833°E / -5.233; 153.833).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "8月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-25. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Makinami (1941) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4. Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4. 
  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]