Prau pangayom pasisir Jepang Etorofu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau pangayom pasisir Jepang Etorofu, taun 1943.

Prau Etorofu (択捉?) iku prau pangayom pasisir angka siji ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.[1] Aran prau iki saka jenengé Pulo Etorofu.

Etorofu kapernahaké rikala 23 Maret 1942 déning Hitachi Zosen Corporation; banjur kababar rikala 29 Januari 1943.[1] Prau iki kinepyakaké rikala 15 Mèi 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kiyomi Maeda.

Etorofu kabungkar taun 1947.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. a b 雑誌『』編集部/編, ed. (1990). 写真 日本の軍艦 重巡Ⅲ 最上・三隈・鈴谷・熊野・利根・筑摩・海防艦. 第7巻. 光人社. p. 232. ISBN 4-7698-0457-1.
  2. Hackett, Bob; Sander Kingsepp; Peter Cundall (2010). "Prau pangayom pasisir Jepang Etorofu ing Combinedfleet.com". Junyokan!. www.combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.

Pranala njaba[besut | besut sumber]