Pulo Iturup

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Iturup (Rusia: Итуру́п; Ainu: エトゥヲロㇷ゚シㇼ, Etuworop-sir utawa Pulo Etorofu (Jepang: 択捉島, Etorofu-tō, panggonan sing ana pongol) yaiku pulo paling gedhe ing Kapuloan Kuril Kidul. Pulo iki menika pulo paling lor ing gugus Kapuloan Kuril/Kapuloan Chishima. Iturup saiki dikuasai dening Ruslan. Jepang ngeklaim pulau iki minangka bagean saka Teritorial Lor Jepang ing ngisor administrasi Distrik Nemuro, Prefektur Hokkaido.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Iturup ing Wikimedia Commons