Prau pangayom pasisir Jepang Tsushima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Tsushima (対馬?) iku prau pangayom pasisir angka pitu ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Tsushima.

Tsushima kapernahaké rikala 20 Juni 1942 déning Nippon Kokan; banjur kababar rikala 20 Maret 1943. Prau iki kinepyakaké rikala 28 Juli 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Shigeru Suzuki.[1]

Tsushima diwenehake kanggo Républik Rakyat Cina rikala 31 Juli 1947 (jenengé Lin An). Lin An kabungkar taun 1963.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "7月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-26. 
  2. Hackett, Bob; Sander Kingsepp; Peter Cundall (2010). "Prau pangayom pasisir Jepang Tsushima ing Combinedfleet.com". Junyokan!. www.combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]