Prau pangayom pasisir Jepang Matsuwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau pangayom pasisir Jepang Matsuwa, taun 1943.

Prau Matsuwa (松輪?) iku prau pangayom pasisir angka loro ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Matsuwa.

Matsuwa kapernahaké rikala 20 Fèbruari 1942 déning Mitsui Engineering & Shipbuilding; banjur kababar rikala 19 April 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 23 Maret 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kinichi Odawara.[1]

Matsuwa kérem rikala 22 Agustus 1944 déning USS Harder ing Lempongan Hidai (14°25′N 120°00′E / 14.417°N 120.000°E / 14.417; 120.000).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "3月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Retrieved 2019-05-26.
  2. Hackett, Bob; Sander Kingsepp; Peter Cundall (2010). "Prau pangayom pasisir Jepang Matsuwa ing Combinedfleet.com". Junyokan!. www.combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.

Pranala njaba[besut | besut sumber]