Prau pangayom pasisir Jepang Fukae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Fukae (福江?) iku prau pangayom pasisir angka sepuluh ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Fukae.

Fukae kapernahaké rikala 30 Oktober 1942 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 2 April 1943. Prau iki kinepyakaké rikala 28 Juni 1943 ing pamangkuné Mayor Egawa Hirose.[1]

Fukae diwenehake kanggo Karajan Manunggal lan kabungkar rikala 16 Juli 1947.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "6月(6)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-27. 
  2. Hackett, Bob; Sander Kingsepp; Peter Cundall (2010). "Prau pangayom pasisir Jepang Fukae ing Combinedfleet.com". Junyokan!. www.combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]