Prau pangayom pasisir Jepang Sado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau pangayom pasisir Jepang Sado, taun 1943.

Prau Sado (佐渡?) iku prau pangayom pasisir angka telu ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Sado.

Sado kapernahaké rikala 21 Fèbruari 1942 déning Nippon Kōkan; banjur kababar rikala 28 Novèmber 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 27 Maret 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Motonari Matsubayashi. [1]

Sado kérem rikala 31 Mèi 1944 cedhak Bataan (14°25′N 120°00′E / 14.417°N 120.000°E / 14.417; 120.000).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "3月(3)". www.jacar.archives.go.jp. Retrieved 2019-05-26.
  2. Hackett, Bob; Sander Kingsepp; Peter Cundall (2010). "Prau pangayom pasisir Jepang Sado ing Combinedfleet.com". Junyokan!. www.combinedfleet.com.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.

Pranala njaba[besut | besut sumber]