Pratipa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten salebeting Mitologi Hindhu, Pratipa (Dewanagari: प्रतीप; IAST: Pratīpa) inggih punika Raja India saking trah Candrawangsa utawi Dinasti Candra. Panjenenganipun katurunan Maharaja Bharata saha maréntah Karajan Kuru ingkang pusatipun wonten ing Hastinapura. Pratipa gadhah garwa, ingkang asma Sunanda. Sunanda punika putri saking karajan Sibi ingkang gadhah 3 putra, inggih punika Dewapi, Santanu, kaliyan Bahlika. Saking 3 putra punika, Santanu ingkang dipundadosaken raja, amargi Dewapi milih dados pratapa kemawon. Manawi Bahlika milih tindakan kemawon wonten laladan India kulon.