Bahlika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Para Bahlika (Hindi: बाह्लिक) inggih punika pendhudhuk Balikha, suku wonten ing jaman India kuno, punika dipunsebat wonten saklebeting Atharvaveda, Mahabharata, Ramayana, Purana, Vartikka saking Katyayana, Brhatsamhita, Amarkosha, prasasti kuno lan sapanunggalanipun. Asma sanèsipun saking Bahlika inggih punika Bahli, Balhika, Vahlika, Valhika, Bahlava, Bahlam / Bahlim, Bahlayana saha Bahluva.