Bahlika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Para Bahlika (Hindi: बाह्लिक) inggih punika pendhudhuk Balikha, suku wonten ing jaman India kuna, punika dipunsebat wonten saklebeting Atharvaveda, Mahabharata, Ramayana, Purana, Vartikka saking Katyayana, Brhatsamhita, Amarkosha, prasasti kuna lan sapanunggalanipun. Asma sanèsipun saking Bahlika inggih punika Bahli, Balhika, Vahlika, Valhika, Bahlava, Bahlam / Bahlim, Bahlayana saha Bahluva.