Port Said

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
PortSaid (kartu pos watara taun 1915)
Mesir: Lokasi PortSaid

Port Said (Basa Arab بورسعيد, alih aksara Būr Saʻīd) iku kutha ing lor-wétan Mesir, cedhak Terusan Suez, kanthi padunung watara 500,000 jiwa.

Sumber ékonomi Port Said ya iku perikanan lan industri, kayata kimia, panganan kalèng, lan rokok. Port Said uga minangka kutha plabuhan kang wigati kanggo èksport prodhuk Mesir kaya kapas lan beras, uga papan kanggo isi lenga kapal-kapal kang liwat Terusan Suez. Port Said uga misuwur minangka plabuhan bébas lan panggonan liburan mangsa panas kanggo padunung Mesir.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Port Said ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_Said&oldid=977158"