Port Said

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
PortSaid (kartu pos watara taun 1915)
Mesir: Lokasi PortSaid

Port Said (Basa Arab بورسعيد, alih aksara Būr Saʻīd) iku kutha ing lor-wétan Mesir, cedhak Terusan Suez, kanthi sing ndunungi watara 500,000 jiwa.

Sumber ékonomi Port Said ya iku perikanan lan indhustri, kaya ta kimia, panganan kalèng, lan rokok. Port Said uga minangka kutha plabuhan kang wigati kanggo èksport prodhuk Mesir kaya kapas lan beras, uga papan kanggo isi lenga kapal-kapal kang liwat Terusan Suez. Port Said uga misuwur minangka plabuhan bébas lan panggonan liburan mangsa panas kanggo sing ndunungi Mesir.

Pranala njaba[besut | besut sumber]