Pokémon (anime)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pokémon (ポケモン Pokemon?) (ポケモン Pokemon?), dicekak saka sesirahan Jepang Pocket Monsters (ポケットモンスター Poketto Monsutā) lan dikondhangaké minangka basa Inggris Pokémon: The Series, ya iku tivi sèri anime Jepang, sing dilaras kanggo pasar tivi internasional. Iki dirujuk saka sèri vidio gim Pokémon lan iki péranganing waralaba Pokémon.

Sèri animasi Pokémon dibagi dadi lima sèri sambung-sinambung ing Jepang, dibedakaké saka gagrag sèri vidio gim, anime iki dijupuk saka : sèri asli, séri Advanced Generation, sèri Diamond & Pearl, sèri Best Wishes!, lan sèri XY sing diwiwit ing Oktober 2013. Ing byawaran internasional, limang sèri wau dibagi dadi 19 mangsa sing kepisahe seasons.

Sèri anime iki diéluni babar sampingan, kaya ta Pokémon Chronicles, salah sijiné sèri cerita bareng karakter sing ora dadi karakter utama ing anime, lan manéka paraga langsung, lan pawarta Pokémon kaya ta Weekly Pokémon Broadcasting Station, Pokémon Sunday, Pokémon Smash!, lan Pokémon Get TV, dibabar ing pungkasan 2013. Mangkéné, Pokémon kelebu lima sèri animasi paling dawa, sawisé Sazae-san, The Simpsons, Crayon Shin-chan lan Arthur ahead of South Park, SpongeBob SquarePants, One Piece lan The Fairly OddParents.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]