Pitik panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pitik Rotisserie ing Fiestas de San Isidro ing Madrid ing taun 2007
Pitik tandoori

Pitik panggang yaiku pitik sing disiapake minangka panganan kanthi cara manggang ing pawon, ing geni, utawa nganggo rotisserie (rotary spit). Umume, pitik dipanggang kanthi lemak lan jus dhewe kanthi nyebarke daging sajrone dipanggang, mula, biasane dimasak kena geni utawa panas kanthi sawetara jinis panggangan rotary saengga sirkulasi lemak lan jus iki bisa efisien. . Ayam panggang minangka sajian sing katon ing macem-macem masakan ing saindenging jagad.

Ayam Tandoori minangka panganan sing populer ing anak bawana India sing kalebu pitik sing dibakar ing oven lempung silinder, tandoor, lan disiapake nganggo yogurt lan rempah-rempah.