Pitik bekisar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pitik Bekisar
GallusTemminckiiWolf.jpg
Pitik Bekisar jinis temminckii
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Galliformes
Famili: Phasianidae
Génus: Gallus
Spésies: G. varius × G. gallus

Pitik Bekisar ya iku pitik asil saka kawin silang antarané pitik alas (Gallus varius) lan pitik Kampung (Gallus domesticus).[1] Pitik Bekisar disenengi amarga swara kluruk lan wuluné sing éndah.[1] Pitik bekisar iku diingu kanggo pitik hias, mula sing diingu mung pitik jago.[2] Pitik babon bekisar ora bisa kanggo pitik hias amarga ora duwé swara kluruk sing apik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b agroburung.com, diaksès tanggal 25 April 2011.
  2. a b omkicau.com, diaksès tanggal 25 April 2011.