Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pirates of the Caribbean:
On Stranger Tides
Gambar:On Stranger Tides Poster.jpg
DisutradaraniRob Marshall
DiprodhuseriJerry Bruckheimer
DiskénariyoniTerry Rossio
Ted Elliott
AdhedhasarOn Stranger Tides
déning Tim Powers
DibintangiJohnny Depp
Penélope Cruz
Ian McShane
Geoffrey Rush
Kevin McNally
DimusikiHans Zimmer
SinématografiDariusz Wolski
Dibesut déningMichael Kahn
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Pictures
Tanggal metu
Karajan Manunggal 18 Mei 2011
Amérika Sarékat 20 Mei 2011
Suwéné
137 menit
Nagara[[Image:{{{4}}}|25px]]
[[Image:{{{4}}}|25px]]
BasaInggris
Rantaman$250 juta[1]
Kalarisan$1.045.713.802[1]

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides nggih punika sesirah filem kaping sekawan saking Pirates of the Caribbean. Wonten filem punika Kapten Jack Sparrow (Johnny Depp) nyawiji kaliyan Angelica (Penélope Cruz) saperlu madosi Toya Mancur Awet Enom, ngadhepi bajak laut Blackbeard misuwur (Ian McShane).[2] Filem punika kaangkat saking novel On Stranger Tides anggitanipun Tim Powers, ugi kapundhut saking video games LucasArts kanthi sesirah The Secret of Monkey Island.[2][3][4] Filem kaarahaken déning Rob Marshall, lan kaserat skénariyonipun déning Ted Elliott lan Terry Rossio. Ingkang kajibah minangka juru damel film nggih punika Jerry Bruckheimer.[2]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. Amazon.com. Dijupuk 25 Maret 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b c Roush, George (21 June 2010). "Plot Description Revealed For Pirates 4. Surprises Include Pirates, Ships And 'Arrrghs'". Latino Review. Dijupuk 21 April 2011. 
  3. Rosenberg, Adam (18 December 2009). "'Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides' Director Rob Marshall Won't Commit To 3-D, Orlando And Keira Returning". MTV. Dijupuk 21 April 2011. 
  4. Weintraub, Steve (3 Februari 2011). "Producer Jerry Bruckheimer On Set Interview". Collider. Dijupuk 21 April 2011.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]