Pinocchio (film 1940)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pinokio)
Pinocchio
Juru arah Ben Sharpsteen
Hamilton Luske
Norman Ferguson
T. Hee
Wilfred Jackson
Jack Kinney
Bill Roberts
Juru gawé Walt Disney
Juru adegan Ted Sears
Otto Englander
Webb Smith
William Cottrell
Joseph Sabo
Erdman Penner
Aurelius Battaglia
Adhedhasar The Adventures of Pinocchio 
déning Carlo Collodi
Juru paraga Cliff Edwards
Dickie Jones
Christian Rub
Mel Blanc
Walter Catlett
Charles Judels
Evelyn Venable
Frankie Darro
Juru musik Leigh Harline
Paul J. Smith
Kongsi
panggawé
Juru dum RKO Radio Pictures
Tanggal babar
  • 7 Fèbruari 1940 (1940-02-07)
Suwé
88 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $2.289.247
Kalarisan $84.254.167 (inc. reissues)[1]

Pinocchio inggih punika salah satunggaling film animasi saking Amerika ingkang dipundamel ing taun 1940 ingkang dipunprodhukusi déning Walt Disney adhedhasar cariyos The Adventures of Pinocchio déning Carlo Collodi. Film punika inggih minangka film ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing Dhaptar Animasi klasik Walt Disney. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun film Snow White ang the seven dwars (1937 pilem) suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning RKO Radio Pictures ing tanggal 7 Pebruari 1940.

Alur cariyosipun film Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma Gepetto ingkang lajeng damel satunggaling ringgit saking kayu ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri biru, ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois. Fil Pinokio inggih dipunadapsi déning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, Ted Sears, lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi film punika dipunsupervisi déning Ben Sharpsteen lan Hamilton Luske, lan serial filmipun dipun sutradarai déning Norman Ferguson, T. Hee, Wilfred Jackson, Jack Kinney, lan Bill Roberts.

Pemain[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

American Film Institute inggih sampun naté paring bebungah kados mekaten:

Soundtrack[besut | besut sumber]

Artikel utama: Pinocchio (soundtrack)

Lagu Pinocchio inggih dipundamel dèning Leigh Harline lan Lirikipun déning Ned Washington. Leigh Harline lan Paul J. Smith

Musik CD nipun inggih dipunsetting déning Classic Disney: 60 Years of Musical Magic lan Disney's Greatest Hits ingkang kawrat kanthi irah- irahan "When You Wish upon a Star", "Give a Little Whistle", lan "I've Got No Strings".

Lirik lagu ingkang dipunserat ananging boten dipunginakaken[besut | besut sumber]

  • "I'm a Happy-Go-Lucky Fellow" - Jiminy Cricket (this song eventually showed up in Fun and Fancy Free)
  • "As I Was Saying to the Duchess" - J. Worthington Foulfellow (this line is spoken briefly by Foulfellow in the film, however)
  • "Three Cheers for Anything" - Lampwick, Pinocchio, Alexander, Other Boys
  • "Monstro the Whale" - Chorus
  • "Honest John" (this song appears as a bonus feature on the 70th Anniversary Platinum Edition Blu-ray and DVD)
  • "Turn On the Old Music Box" - Jiminy Cricket

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Pinocchio". Box Office Mojo. Dijupuk 16 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Gabler, Neal (2006) Walt Disney, The Triumph of American Imagination, Alfred A. Knopf Inc. New York City, U.S.A

Kategory:Film Animasi Amérika Sarékat