Piagam madinah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Piagam Madinah (Basa Arab: صحیفة المدینه, shahifatul madinah) uga kakenal karo sebutan Konstitusi Madinah, ya iku sawijining dhokumèn sing disusun déning Muhammad, sing wujud sawijiné perjanjian formal antarané Muhammad karo kabèh suku-suku lan kaum-kaum wigati ing Yathrib (sing saiki jenengeMadinah) ing taun 622.[1][2] Dokumen mau kasusun nganti jelas kanggo tujuan utama ya iku mungkasani pertentangan sengit antarané Bani 'Aus lan Bani Khazraj ing Madinah. Kanggo iku dhokumèn mau netapake sejumlah hak-hak lan kuwajiban-kuwajiban kanggo kaum Muslim, kaum Yahudi, lan komunitas-komunitas pagan Madinah; saéngga ndadeake sadaya dadi siji kesatuan komunitas, sing ing basa arab mau ummah.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Muhammad", Encyclopedia of Islam Online
  2. Watt. Muhammad at Medina and R. B. Serjeant "The Constitution of Medina." Islamic Quarterly 8 (1964) p.4.

Pranala njaba[besut | besut sumber]