Philip Goldberg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panitra Nagara John Kerry; Duta Goldberg; lan Duta Jose L. Cuisia, Jr. pose ing foto nalika upacara sumpahing Duta Goldberg.

Philip S. Goldberg (lair tanggal 1 Agustus 1956)[1] iku dhiplomat sénior lan pagawé pamaréntah Amérika sing saiki minangka Duta Amérikah Sarékat kanggo Filipina. Sadurungé, dhèwèké minangka Charge d'Affaires lan Wakil Kapala Misi (Deputy Chief of Mission, dicekak DCM) ing Kadutan Amérikah Sarékat ing Santiago, Cilé, Kapala Misi ing Pristina, Kosovo, lan Duta kanggo Bolivia. Philip S. Goldberg dhèk tanggal 23 Oktober 2009 kacalonaké dadi Panitra Asistèn INR lan disetujoni Sénat nalika tanggal 9 Fèbruari taun 2010.[2]

Babad urip [besut | besut sumber]

Goldberg iku warga asli Boston, Massachusetts lan lulusaning The Rivers School lan Universitas Boston.[3] Sadurungé makarya ing Paladènan Mancanagara, Goldberg, sing bisa basa Spanyol iku, nyambut gawé dadi prawira panyambung antara pamaréntah kutha New York City, Pasarékatan Bangsa-Bangsa, lan brayan konsulèr.[3]

Pratélan tetembungan[besut | besut sumber]

Ana ing ngisor iki tembung-tembung Jawa sing dianggo ing artikel iki, dikanthèni jarwané ing Inggris.

  1. brayan konsulèr-consular community
  2. duta-ambassador
  3. kadutan-embassy
  4. kapala-chief
  5. minangka-to serve
  6. pagawé-official
  7. paladènan mancanagara-foreign service
  8. panitra-secretary
  9. prawira panyambung-liaison officer
  10. upacara sumpah-swearing-in ceremony

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. tanggal lair iki miturut data LCNAF CIP
  2. Rogin, Josh (February 9, 2010). "Senate confirms two national security nominees before snow recess". The Cable. Foreign Policy. Retrieved February 10, 2010. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (help)
  3. a b United States Department of State.