Phá lấu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Phá lấu
Phá lấu as served in Vietnam.jpeg
Phá lấu as served in Vietnam
Panggonan asalVietnam
Woworan pokok
  • dark soy sauce
  • pork offal
Panganan sairibSekba, Kway chap, Burmese pork offal skewers
Buku masakan: Phá lấu  Médhia: Phá lấu

Phá lấu ( Chinese ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian Vietnam saka Kutha Ho Chi Minh, [1] digawe saka daging babi lan gamping sing dikemas ing stok bubuk wangi lima rempah-rempah (kanthi bubuk kari kadang ditambahake) [2] Tongkat kayu cilik digunakake kanggo njupuk daging, banjur dicelupake ing mrico, jeruk nipis / kumquat lan saus iwak cabai lan disajekake nganggo nasi, mi utawa banh mi . Ing Kamboja, panganan kasebut diarani paklov (ផា ក់ ឡូ វ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Vi Yen. "Where you can't beef about making a meal of offal". VnExpress International (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-29.
  2. "Phá lấu | Traditional Offal Dish From Ho Chi Minh City". TasteAtlas. Dibukak ing 2020-12-29.