Petrus Kanisius Ojong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Petrus Kanisius Ojong utawa P. K. Ojong
Lair Auw Jong Peng Koen
Bukittinggi, Sumatra Kulon
Wong tuwa Auw Jong Pauw

Petrus Kanisius Ojong utawa P. K. Ojong ya iku juru warta uga pendiri Kompas Gramedia.[1][2][3] Lair ana Bukittinggi, Sumatra Kulon.[3]

Ojong ya iku anak mbarepe Auw Jong Pauw, imigran saka Pualau Quemoy, Taiwan.[2] Dhèwèké dijenengi Auw Jong Peng Koen, didhidhik hemat, teteg usahane kawit isih bocah.[2]

Ojong mlebu sekolah guru ana Jatinegara, Jakarta, sawisé lulus MULO ana Padang.[2] Wiwit saka seneng tulis-nulis, Ojong duwé pepinginan dadi wartawan.[3] Nalika mahasiswa, dhèwèké wiwit nulis artike alan kalawarta Keng Po lan kalawarti minggon Star Weekly, kang dibawahi Khoe Woen Sioe lan Injo Beng Goat.[2] Dhèwèké duwé gelar sarjana hukum, nanging ora dadi pengacara, dhèwèké milih dadi wartawan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pamungkas, Yohanes Adi (3 April 2015). "Glory Oyong Menjadikan P. K. Ojong, Pendiri Kompas, Sebagai Inspirasi". tabloidbintang.com. Dijupuk 8 September 2016. 
  2. a b c d e Haryanto, Ignatius (7 January 2002). "PK Ojong dan Surya Paloh". pantau.or.id. Dijupuk 8 September 2016. 
  3. a b c d Kakiailatu, Toeti (6 October 2001). "Profil P.K. Ojong: Pendiri Kompas Gramedia Grup". Majalah Gatra edisi 46 / VII / 6 Oktober 2001. bukoe.com. Dijupuk 8 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]