Periodhe Nara

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang
(Periode historis)

Jaman Nara (奈良時代 nara jidai?) (710 - 794) iku jaman jroning pambagéyan periodhe sajarah Jepang sing diwiwiti nalika kaisar wanita Genmei mindhahaké kutha krajan kakaisaran menyang Heijō-kyō (Nara) nalika taun 710, dumadi sakwéné 84 taun nganti kaisar Kanmu mindhahaké kutha krajan menyang Heian-kyō nalika taun 794.

Fujiwara Nofuhito dianggep duwé peran gedhé jroning pamindhahan kutha krajan menyang Nara. Nara dibangun miturut kutha krajan Tiongkok ing Chang'an. Nara dirancang minangka kutha pamaréntahan kanthi sebagéyan gedhé padunungé arupa pegawé pamaréntah.

Sistem hukum Asuka kiyomihara lan Taiho ritsuryō sing wiwit dilakokaké ing jaman sadurungé dideleng manèh lan dirévisi supaya isiné selaras karo kahanan njero nagara Jepang. Senajan paleksanaané isih jroning tahap coba-coba, ing jaman iki Jepang wis duwé tujuwan dadi nagara hukum, sistem pamaréntahan pusat kanthi kakuwasan otokrasi ing tangan kaisar.

Nganggo kekuatan militere jepang jepang ngalahke cina (1894-1895) lan Rusia (1904-1905) lan jepang diakui yen nagara gede. Jepang ugi Nginvasi korea (1990) ,njajah mansyuria (1931) lan nganakke pakta kaliyan jerman lan itali (1940). Neng ngisore kepemimpinane Perdana Mentri Jendral Tojo ,jepang nyerang (AS) ,Pearl Harbor (8 Desember 1941) lan laladan laladan lio seng nengisor kuasane AS lan INGGRIS.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Periodhe_Nara&oldid=1056953"