Perang Bubat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Perang Bubat iku perang sing mungel naté dumadi ing mangsa pamaréntahan raja Majapahit, Hayam Wuruk kaliyan Mahapatih Gajah Mada. Prastawa iki nglibataké Mahapatih Gajah Mada kaliyan Prabu Maharaja Linggabuana saka Karajan Sunda ing Pesanggrahan Bubat ing abad kaping 14 sakiwa-tengené taun 1357 M.