Penyu belimbing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Penyu belimbing
Leatherback sea turtle Tinglar, USVI (5839996547).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Testudines
Famili: Dermochelyidae
Génus: Dermochelys
Blainville, 1816
Spésies: D. coriacea
Jeneng binomial
Dermochelys coriacea
(Vandelli, 1761)
Lieux pontes tortues luth.png

Penyu belimbing utawa Penyu kulit segara (Dermochelys coriacea), iku sing paling gedhé saka kabeh penyu urip lan reptil paling abot, dawane nganti 1,8 meter lan bobote 500 kg. Iki minangka siji-sijine spesies sing urip ing genus Dermochelys lan kulawarga Dermochelyidae. Bisa gampang dibedakake saka penyu segara modern liyane amarga ora duwe cangkang balung; Nanging, karapasé ditutupi karo daging sing lengo lan kulit sing fleksibel, kaya kulit, sing dijenengi.