Penyètan bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bawang putih diremuk nggunakake press bawang putih.
Akeh meksa papak uga duwe piranti kanthi kothak pin sing cocog kanggo ngresiki bolongan kasebut.

Pencet bawang putih, uga dikenal minangka crusher papak, minangka piranti pawon kanggo ngremukake siung bawang putih kanthi efisien kanthi meksa liwat bolongan cilik, biasane nganggo jinis piston . Akeh meksa papak uga duwe piranti kanthi kothak pin sing cocog kanggo ngresiki bolongan kasebut. Cook's Illustrated nyathet sawetara panggunaan tambahan kanggo pers bawang putih, kayata mashing barang-barang cilik liyane (kalebu zaitun, caper, teri, jahe lan chipot kaleng) utawa meksa trikatuka utawa jus bawang . [1]

Jinis[besut | besut sumber]

Para Juru masak bawang putih bisa digunakake kanggo entuk bawang putih sing apik.

  • wadhah cilik kanggo siung bawang putih, ngusapake ing ndhuwur parutan. [2]
  • panampa ukuran kaca nampilake parut ing sisih ndhuwur. Tutupe bakal nyemprotake siung bawang putih liwat parut, ngethok bawang putih dadi irisan utawa dadi cilik-cilik, gumantung karo jinis parut sing digunakake. [3]
  • Bawang Putih Twister, piranti sing digawe saka silinder sing cekak, cukup dhuwur kanggo nyocogake sawetara siung bawang putih, digawe saka rong bagean sing bisa dicopot - sisih ndhuwur lan ngisor. Rong bagean kasebut bisa muter, ngethok bawang putih. [4] [5]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Wu, Sandra.
  2. Microplane Garlic Mincer, CrateAndBarrel.com, Retrieved at 19 May 2017
  3. Buy Garlic Chopper From Kleeneze.
  4. Garlic Twister, Nextrendproducts.com, Retrieved at 19 May 2017
  5. Product Review: NexTrend Garlic Twist, YouTube, Retrieved at 19 May 2017