Penetan uwab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Penetan uwab utawa sajeroning basa Indonésia tekanan uwab, iku penetan saka uwab sajeroning kasetimbangan kanthi fase dudu uwab-é. Kabèh zat padhet lan cair duwé kacenderungan kanggo ngukus dadi wangun gas, lan kabèh gas duwé kacenderungan kanggo ngembun manèh. Ana ing suhu tinamtu, zat tinamtu duwé penetan parsial kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat mau sajeroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi penetan uwab zat mau ing suhu mau.

Pranala njaba[besut | besut sumber]