Parembugan:Penetan uwab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Uap iku yèn aku ora kliru basa Jawané kukus. Meursault2004ngobrol 10:22, 18 Maret 2008 (UTC)

Iya bener mas,
  • 1kukus KN 1 kebul; 2 uwab (ing banyu sing digodhog)
  • 2kukus KN suwur; pawarta

Manawa rada luwih cocog nganggo uwab?

  • uwab KN kukus ing banyu kapanasan lsp; nguwab metu uwabé. Matur nuwun. Pras 12:52, 18 Maret 2008 (UTC)
Uwab luwih cocog tak-kita. Aku isih kélingan naté sinau ukara Jawa Kuna umwab hatinira nèk dijarwakaké dadi "umob atiné". Dadi tembung umob iku turunan saka uwab. Meursault2004ngobrol 12:58, 18 Maret 2008 (UTC)
Namung tekanan durung ketemu. Sajatiné aku lagi arep golèk buku-buku pasinaon matématika lan fisika saka taun 1930-an nganti 1950-an ing basa Jawa mesthiné rak ana. Meursault2004ngobrol 13:00, 18 Maret 2008 (UTC)

Ya mas, mengko tak gentiné. Pras 13:01, 18 Maret 2008 (UTC)

Tekanan[besut sumber]

Nèk tekanan apa wis diserep menyang basa Jawa ya? Tak golèki ning kamus kok sing ana mung:

  • tekan : tetep; penet.
  • penet, menet KN nindhihi kanthi karosan (nganggo pucuk driji, kayu lsp).

Apa penetan kira-kira bisa dimangertèni?Pras 13:20, 18 Maret 2008 (UTC)

Sementara nganggo penetan apik tak-kira. Meursault2004ngobrol 13:23, 18 Maret 2008 (UTC)