Menyang kontèn

Pek We Ji (Caralatin)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pek We Ji
白話字
Tuladha tulisan ing Aksara Pek We Ji
Jinis
Aksara Pisahan (Alpabet)
BasaBasa Ban Kidul
Basa Emuy
Basa Hogkyen Taywan
PangriptaWalter Henry Medhurst
Elihu Doty
John Van Nest Talmage
Kala
wiwit taun 1830 an
Aksara babon
Hiyeroglip Mêsir
  • Sinayjati Purwa
    • Aksara Fenekiyan
      • Aksara Ellas
        • Aksara Latin
          • Pek We Ji
Aksara turunan
Aksara Pisahan Basa Taywan utawa TLPA
Tatalaku Caralatin Taywan

Pek We Ji utawa Pek1We1Ji2, utawa Pek'weji (Hog: 白話字, Pe̍h-ōe-jī, [peʔ˩ u̯e˩ d͡ʑi˨]; Carajawa: ꦥꦺꦏꦮꦺꦗꦶ ) ya iku tatatulis awujud caralatin kanggo anulis parijinising basa Ban utamane basa Hogkyen Taywan lan basa Hogkyen Emuy (Ing: Amoy).

Sawang uga[besut | besut sumber]