Pasukan Khas Segara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasukan Khas Laut
Emblem of the KD Panglima Hitam.png
Logo PASKAL
Active 1 Oktober 1980 (36 tahun)
Country
Branch Naval Ensign of Malaysia.svg Angkatan Laut Malaysia
Type Pasukan khusus, Kontra-terorisme, intelijen
Size ~1,000
Garrison/HQ Mabes Angkatan Laut Malaysia, Lumut, Perak,
KD Sri Semporna, Semporna, Sabah
Nickname
Motto Dari Jasamu Kami Abadikan
Insignia
Logo Trimedia PASKAL PASKAL Insignia.png

Pasukan Khas Segara, utawa basa melayu Pasukan Khas Segara kanthi sesebutan misuwur PASKAL ya iku pasukan khusus Angkatan Laut Malaysia, kang nduwèni mupangat jroning aksi langsung utawa kadadean pangintaian khusus. PASKAL uga bisa nindakake konvensional, perang grilya, perang ana ing alas, kontra-terorisme, parlindungan cerak kanggo VIP, mateni musuh tartemtu lan panyelametan sandra lan tetahanan internal kang asing.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]