Pasukan Khas Segara

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pasukan Khas Laut
Crest of the Navy PASKAL-KD Panglima Hitam.png
Logo PASKAL
Active 1 Oktober 1982
Country
Branch Angkatan Laut Malaysia
Type Pasukan khusus, Kontra-terorisme, intelijen
Size ~1,000
Garrison/HQ Mabes Angkatan Laut Malaysia, Lumut, Perak,
KD Sri Semporna, Semporna, Sabah
Nickname
Motto Dari Jasamu Kami Abadikan

Pasukan Khas Segara, utawa basa melayu Pasukan Khas Segara kanthi sesebutan misuwur PASKAL ya iku pasukan khusus Angkatan Laut Malaysia, kang nduwèni mupangat jroning aksi langsung utawa kadadean pangintaian khusus. PASKAL uga bisa nindakake konvensional, perang grilya, perang ana ing alas, kontra-terorisme, parlindungan cerak kanggo VIP, mateni musuh tartemtu lan panyelametan sandra lan tetahanan internal kang asing.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab: