Pasukan Khas Segara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasukan Khas Laut
Emblem of the KD Panglima Hitam.png
Logo PASKAL
Active 1 Oktober 1980 (36 taun)
Country
Branch Naval Ensign of Malaysia.svg Angkatan Laut Malaysia
Type Pasukan mirunggan, Kontra-terorisme, intelijen
Size ~1,000
Garrison/HQ Mabes Angkatan Laut Malaysia, Lumut, Pérak,
KD Sri Semporna, Semporna, Sabah
Nickname
Motto Dari Jasamu Kami Abadikan
Insignia
Logo Trimedia PASKAL PASKAL Insignia.png

Pasukan Khas Segara, utawa basa melayu Pasukan Khas Segara kanthi sesebutan misuwur PASKAL ya iku prajurit mirunggan Angkatan Laut Malaysia, kang duwé mupangat sajeroning aksi langsung utawa kadadéan pangintaian mirunggan. PASKAL uga bisa nindakake konvensional, perang grilya, perang ana ing alas, kontra-terorisme, parlindungan cerak kanggo VIP, matèni musuh tartemtu lan panyelametan sandra lan tetahanan internal kang asing.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]