Pasisir Alam Indah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasisir Alam Indah (PAI) dumunung wonten ing kitha Tegal, Jawi Tengah, Indonésia. Ing pasisir punika wonten fasilitas waterboom alit, kanggé laré-laré lan wonten ugi Monumèn Bahari.[1] Ing salebeting monumèn Bahari wonten kendharaan-kendharaan perang kados ta montor miber Nomad damelan Australia taun 1974 lan bedhil damelan Rusia taun 1963.[1] Monumen punika dipunresmiaken wonten ing tanggal 20 Dhésèmber 2008 déning Kepala Staf Angkatan Laut (KSAL) Laksamana TNI Tedjo Edhy Purdijatno.[1] Boten namung punika, pasisir punika wonten anjungan ingkang panjangipun 250 m kanggé mriksani laut luwih caket utawi pengunjung saged niti perahu.[2] Mbayare namung gangsal èwu kanggé ngiteri pasisir.[3] Pasisir punika ramé nalika wekdal week-end lan liburan.[3] Pengunjung ngeh saged nyewa ban kanggé dolanan toya wonten ing laut.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]