Parembugan:Kepithing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Apa bener ya kepithing iku padha karo yuyu?Pras pirembagan 9 Agustus 2012 15.06 (UTC)

Aku malah ora ngerti kepiting, opo maneh menawa nulise kepithing (nganggo aksara tha), kenale mung yuyu. Jingking (kewan pesisir sing playune banter, jeneng ilmiyahe ora ngerti) uga kalebokake bangsa yuyu. Mbok menawa kanca2 pesisir pantura nduweni tembung dhewe ing babagan iki. Ganyong pirembagan 9 Agustus 2012 23.32 (UTC)

Ing Bausastra Jawa katulis yèn kepithing iku yuyu sing urip ing segara. ang pirembagan 10 Agustus 2012 09.12 (UTC)

Artikel kepithing wis tau tak wènèhi tag {{gabung|yuyu}} nalika tanggal 25 April 2011, banjur mas Revo minangka panulis rintisan artikel iki, mènèhi tanggepan ing kéné. Salinané kaya mangkéné:

Kepithing lan yuyu

Sugeng énjing mbak Trees. Kula sampun gabung kepithing kaliyan yuyu. Nanging sasampuning maos bausastra, (ke)pithing punika dipun arani gesang ing toya asin lan basa Latinipun Portunus Pelagicus (Gericke-Roorda 1901) kamangka yuyu punika gesang ing toya tawa. Katonipun kedah dipun pisah malih inggih ... Lajeng rajungan punika kepithing segara alit miturut bausastra. Nanging masalahipun punapa ingkang dados nami umum? Meursault2004ngobrol 23:52, 24 April 2011 (UTC)

Sampun kepanggih mbak. Wonten id:yuyu lan en:Gecarcinucoidea. Salam! Meursault2004ngobrol 23:58, 24 April 2011 (UTC)
Sami-sami. Kula kesupèn nuwèni (lan risèt) rumiyin. Kula mboten biasa nyerat perkawis biologis. Biasanipun jenis Jawi/Indonésia punika bènten kaliyan jenis Inggris/Amérika ingkang kaserat ing Wikipedia en:. Salam! Meursault2004ngobrol 21:27, 26 April 2011 (UTC)

Salinan saka kaca rembugané mas Revo kaya mangkéné:

Re Kepithing lan yuyu

Matur nuwun mas Revo informasinipun, hehe nuwun séwu dados ngrépoti. Nuwun ugi sampun dipunkorèksi interwikinipun. Salam. Tracy rembugan 21:24, 26 April 2011 (UTC)


Nuwun séwu Pak Pras lan Pak Ganyong, kanthi adhèdhasar tanggepanipun mas Anggoro lan mas Revo, mila artikel kepithing lan yuyu sampun kula pisah malih lan kula tambahi isinipun sakedhik. Salam. Tracy pirembagan 11 Agustus 2012 06.24 (UTC)